Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe colonelul Radu Anton (video)

Colonelul Radu Anton, cel care a condus ISU Botoșani timp de un deceniu, a fost înmormântat cu onoruri militare.

Ofițerul decedat vineri după-amiază, a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, foști colegi, dar și oficiali de la București.

Sute de oameni au participat din stradă la slujbele ținute acasă și la biserica din Icușeni. La funeralii au luat parte și șefi din structurile naționale ale Ministerului Administrației și Internelor, foști colegi ai colonelului Anton. Pe lângă aceştia au fost prezenţi şeful IPJ Botoşani, Prefectul judeţului, şeful ISU Botoşani sau cel al Serviciului Permise.

Fostul șef al ISU a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul din Icușeni. O grupă de jandarmi a tras trei salve în aer în momentul în care sicriul a fost coborât în mormânt.

De-a lungul carierei, colonelul Radu Anton a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva viaţa celor aflaţi în pericol.

Acesta lasă în urma sa amintirea de neşters a unui ofiţer îndrăgostit de meseria pe care a îmbrăţişat-o şi de locurile de muncă în care şi-a îndeplinit cu rezultate foarte bune şi necondiţionat misiunile încredinţate.

Colonelul Radu Anton – un militar de carieră

Pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională a fost decorat cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în gradul de „Ofiţer”, Semnul onorific „În Serviciul Patrie” pentru 25 de ani de activitate, Emblema de merit „Acţiuni umanitare” clasa a III-a.

A fost binecuvântat cu o familie înţelegătoare şi iubitoare, care întotdeauna i-a fost alături şi i-a înţeles menirea. În tot ceea ce a făcut s-a simţit iubirea faţă de oameni. „Ne rugăm la bunul Dumnezeu să vă primească în Armata Lui din Ceruri, să vă aşeze între cei Drepţi, iar pe cei pe care i-aţi părăsit, să-i mângâie şi să-i întărească. Vă rugăm să ne iertaţi, iar de acolo de Sus să ne transmiteţi din blândeţea, înţelepciunea şi dragostea dumneavoastră. ADIO, domnule colonel Radu Anton!”, este mesajul ISU Botoşani.

 

Deja ai votat!