Victoria Doinei Federovici este detașată (video)

0

Senatorul PSD Doina Federovici a câștigat detașat președinția Consiliului Județean (CJ). Aceasta a obţinut aproape 43% dintre voturile valabile exprimate cu aproximativ 15.000 de voturi mai mult decât principalul său contracandidat, senatorul liberal Costel Șoptică, care a obținut doar 33% din voturi. Pe locul 3 s-a clasat candidatul ALDE, Bogdan Dăscălescu. Acesta a strâns 6,6% din voturi.

Candidatul Pro România, deputatul Mihaela Huncă, a adunat și ea aproximativ șase procente, în timp ce candidatul USR+PLUS, Andrei Drancă a luat la nivelul județului sub cinci procente. Deși visa la scoruri de două cifre, Corneliu Popescu, președintele PMP, a luat doar 3,5%, aproape în jumătate cât scorul candidatului PMP la prezidențiale. Daniel Doctorescu (PRM) a trebuit să se mulțumească cu un scor de puțin peste un procent, mai exact 1,2%, în timp ce ceilalți doi candidați, Constantin Rotaru (PPU-sl) și Corneliu Furtună (Partidul Verde – PNȚCD) nu au atins nici măcar 1%, fiind votați de 0,9%, respectiv 0,8%.

Vreau să le mulțumesc tuturor locuitorilor județului Botoșani, care au acordat un vot de încredere candidatului PSD, Doina Federovici, și echipei de consilieri județeni. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor care ne-au fost aproape pe parcursul precampaniei și a campaniei electorale”, a declarat Doina Federovici.

Aceasta susține că își va consuma mandatul și nu va renunța la el pentru a candida la alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie. „Categoric voi rămâne președinta Consiliului Județean și după data de 6 decembrie”, a declarat noul președinte al legislativului local.

+4 -5
se încarcă...