Bărbat înecat într-o fântână – salvatorii au rămas împotmoliţi în noroi (galerie foto)

Ploile abundente din ultimele zile au pus mari probleme echipajelor de salvatori. Miercuri dimineaţă, un apel prin serviciul 112 cerea ajutorul pentru un bărbat căzut în fântână.

Apelul a fost făcut de proprietarul unei stâni de oi, aflate la câteva sute de metri de ieşirea din Cătămărăşti spre Dorohoi. Bărbatul a observat o persoană căzută într-o fântână din apropierea stânei şi a cerut ajutor prin 112. La faţa locului au fost trimise un echipaj de pompieri şi o ambulanţă cu medic. Deşi apelantul a spus că stâna era la câteva sute de metri de ieşirea din Cătămărăşti, acesta nu a mai spus şi că drumul era unul plin de noroi. Rând pe rând, autospecialele de intervenţie au rămas împotmolite în noroiul gros format din cauza ploilor din aceste zile. Pompierii au mai trimis o autospecială 4*4, însă şi aceea a rămas împotmolită, din acelaşi motiv.

Cel care a salvat situaţia a fost chiar cel care a sunat la telefon. Bărbatul deţine un autoturism de teren Mitsubishi, cu care i-a „salvat” pe salvatori din noroaie şi i-a adus la locul în care era fântâna. Din păcate, pentru persoana căzută nu s-a mai putut face nimic.

Acesta era un angajat la stână, în vârstă de 79 de ani. Lipsa bărbatului a fost observată în momentul în care proprietarul a venit la stână, acesta observând apoi trupul neînsufleţit căzut în fântână. Pompierii ajunşi la faţa locului l-au scos imediat şi l-au predat cadrelor medicale. „Din păcate nu s-a mai putut face nimic, decât constatarea decesului. Cel mai probabil acesta a survenit cu câteva ore înainte de a fi descoperit. Nu s-au mai impus manevre de resuscitare”, a spus un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Deja ai votat!