Copil înjunghiat de cinci ori de un alt copil

Violenţele între copii par să nu se mai sfârşească în judeţul Botoşani. Un incident şocant a avut loc, între doi liceeni din judeţ, miercuri la amiază.

Un băiat de 15 ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost înjunghiat de cinci ori, de un alt minor. Incidentul şocant a avut loc în plin centru al oraşului Săveni. Băiatul de 15 ani se deplasa spre Liceul ”Dr. Ciucă” din Săveni, unde învaţă, iar la un moment dat s-a întâlnit cu un alt minor, de 17 ani. Fără a fi provocat în vreun fel, tânărul de 17 ani a început să îl înjure pe acesta. După câteva momente, acesta a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe copil de cinci ori în zona abdominală.

Ulterior, acesta a fugit, lăsându-şi victima într-o baltă de sânge. Norocul a făcut ca incidentul să se fi petrecut într-o zonă destul de circulată, astfel că mai mulţi trecători au văzut copilul căzut şi i-au sărit în ajutor. A fost apelat serviciul 112, iar la faţa locului a sosit o ambulanţă, care l-a transportat pe copil la Secţia din Săveni, după care la Spitalul de Pediatrie Botoşani. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru prezentând cinci plăgi înjunghiate la nivelul hemitoracelui şi bazinului. Urmează să fie investigat şi explorat pentru a se stabili dacă au fost atinse organe vitale. Starea lui este gravă”, a precizat un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgenţe.

Victima este în stare gravă la spital

La scurt timp după apelul la 112, poliţiştii l-au identificat pe agresor. Acesta a fost imediat reţinut, fără a opune rezistenţă în vreun fel. Oamenii legii au stabilit că cei doi sunt chiar colegi de liceu. Aceştia au găsit şi cuţitul cu care tânărul de 17 ani aproape şi-a omorât colegul. Acesta va fi cercetat de poliţişti, care aşteaptă să vadă şi care este evoluţia stării de sănătate a victimei. „Tânărul de 17 ani este elev la acelaşi liceu cu victima şi se află în custodia poliţiei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!