Încă o contestație a lui Cătălin Flutur acceptată de BEM. Se vor renumăra toate voturile din șapte secții

În această după-amiază, Biroul Electoral Municipal (BEM) a decis să dea curs unei noi solicitări a echipei lui Cătălin Flutur. Este vorba de renumărarea tuturor voturilor exprimate în șapte secții de votare din municipiu. „Deocamdată au dat decizia, iar mâine (n.r. – 30 septembrie) vor redacta hotărârea. Vom vedea motivația și vom acționa în consecință. Cel mai probabil ne vom adresa direct instanței de judecată, pentru că disprețul față de normele legale de la BEM depășește orice închipuire. De asemenea, vom sesiza și BEC-ul, ca să se știe ceea ce se petrece aici”, a declarat Alexandra Huțu, secretar executiv al PSD Botoșani.

De asemenea, în bătălia juridică dintre cele două tabere mai este o decizie a BEM, prin care trebuie renumărate voturile nule.

Potrivit datelor preliminare prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Cătălin Flutur a pierdut alegerile locale pentru funcţia de primar în faţa social-democratului Cosmin Andrei la o diferenţă de doar 16 voturi.

Procesul de numărare al voturilor este blocat din cauza erorilor din procesul verbal de la Secția de votare 83. În acea secţie, candidatul PSD a obţinut 181 de voturi, iar cel al PNL, după corectarea procesului verbal 161. Iniţial, acesta avea 160 de voturi, unul dintre voturile sale fiind atribuit candidatului ALDE, Roxana Ţurcanu-Anuşcă. Aceasta a obţinut, de fapt, 10 voturi, nu 11, câte figurau iniţial. Chiar şi aşa, la nivelul întregului municipiu, Cosmin Andrei a adunat 10.961 de voturi. Cătălin Flutur are 10.945 de voturi.

Deja ai votat!