Membrii secțiilor de votare își vor primi banii săptămâna viitoare (video)

0

„Foarte urât din partea lor! Presupun că nu le prea mai pasă de noi după ce s-au văzut cu sacii de voturi în căruță”; „Sper că nu au fugit cu banii în Costa Rica”; „Ne vor da banii când le va ieși numărătoarea”!

Sunt câteva dintre mesajele de la președinții secțiilor de votare de la alegerile locale de duminică, nemulțumiți că, atât ei, cât și membrii birourilor electorale nu și-au primit încă banii prevăzuți în lege. „Din 2000 tot am fost în comisiile secţiilor de votare. Mai întâi ca membru trimis de partide, apoi ca operator de tabletă, locțiitor sau chiar președinte de secție de votare, dar niciodată nu au întârziat atât de mult cu banii. În trecut, luni dimineață ne suna președintele secției de votare să ne întâlnim ca să ne dea bani, acum e joi și încă nu avem nicio informație. L-am sunat pe președintele secției în care am fost, dar nici el nu știe nimic. E revoltător! Să nu uite că noi ne-am asumat niște riscuri cu Covid-ul ăsta, iar în decembrie, la generale, din cei pe care îi cunosc eu, niciunul nu va mai dori să vină la secție”, a declarat un membru al unei secții de votare din municipiu.

Într-o conferință de presă organizată azi dimineață, prefectul Dan Nechifor a ținut să lămurească situația și a precizat că banii vor fi virați către primării la începutul săptămânii viitoare. „Statele le-am semnat chiar astăzi! Nu știu dacă sunt niște acuze. Pur și simplu trebuie să se gândească, ei au avut cinci zile la dispoziție, care s-au prelungit cu încă 48 de ore vis-a-vis de prezența lor la Biroul Electoral Județean. Mă îndoiesc că eu aș putea să întocmesc pentru 78 de BEM-uri și 427 de secții de votare, inclusiv informaticienii, statele de plată în 24 de ore. Eu, astăzi, am semnat marea majoritate. Pot să-i asigur că la începutul săptămânii viitoare vor primi toți banii”, a declarat Dan Nechifor.

După amiază, într-un comunicat de presă, președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județean Botoșani, judecătorul Mihai Condurache a precizat că sumele necesare a fi plătite personalului implicat în procesul electoral pentru alegerile locale din 27 septembrie vor fi achitate până la sfârșitul săptămânii viitoare. „Sunt peste 5.000 de persoane din județul Botoșani implicate în acest proces electoral, care așteaptă plata acestor sume, iar calculele sunt făcute pentru fiecare în parte”, a precizat Condurache.

+6 -4
se încarcă...