vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTMii de elevi nu pot să înveţe din cauza comodităţii conducerii şcolilor...

Mii de elevi nu pot să înveţe din cauza comodităţii conducerii şcolilor (video)

Situaţie scandaloasă în mai multe şcoli şi licee din judeţul Botoşani. Părinții tot mai multor elevi din județul Botoșani sunt nemulțumiți de faptul că aceștia învață în școli care au solicitat scenariul galben, cu cursuri online, deși în unitățile respective de învățământ se poate foarte ușor merge pe scenariu verde.

Aceștia acuză comoditatea cadrelor didactice, care preferă să lucreze cu mai puțin copii în clasă dar și cresc șansele ca elevii să apeleze la ei pentru meditații, pentru a recupera materia pierdută.

Chiar și la ora actuală, după mai bine de două săptămâni de la începerea anului școlar, foarte multe unități de învățământ încă nu au logistica necesară orelor online, fie nu au conexiune la internet, fie aceasta nu este de mare viteză, fie nu au calculatoare pentru a desfășura orele în condiții optime.

Reprezentanții unităților de învățământ le spun însă părinților că scenariul este decis de către DSP și IȘJ, cu toate acestea aceste scenarii sunt decise chiar de către consiliile de administrație ale liceelor. “Sunt unități de învățământ care ar putea funcționa după scenariul verde. Noi le-am vizitat și am transmis acest lucru. Decizia le-a aparținut, însă. În comitetul director au stabilit că merg pe scenariul galben. Decizia este a lor”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Nici chiar marile colegii nu sunt conectate la Internet

Mai mulți părinți acuză faptul că, în spatele acestor decizii ale școlilor se ascunde indolența unor profesori. Folosind lipsa Internetului drept scuză, aceștia ignoră elevii care stau acasă pentru școala online timp de două săptămâni. „Copilul meu încă nu a făcut nicio oră de matematică de la începutul școlii. În corpul C la Laurian abia luni a venit un furnizor de internet. Dar doar să vadă dacă poate conecta clădirea la internet. Am spus conducerii și au părut mirați de tot ce aud”, a spus mama unui elev la Colegiul A. T. Laurian.

Alții, dacă au acces la internet, fie nu le funcționează programele sau profesorii pur și simplu nu le dau o prea mare importanță. “Cu copiii din clasă fac ora în mod normal, iar celor din online le dau câteva sarcini pe care să le rezolve. Practic așa se asigură cu nu îi deranjează cei din online”, explică un părinte.

De cealaltă parte, reprezentanții IȘJ dau asigurări că toate unitățile vor să activeze în scenariul verde. “Vă asigur că nicio unitate de învățământ nu dorește să lucreze în scenariul galben. Noi facem tot posibilul să ajutăm toate unitățile să aibă logistica necesară. Dar poate ar trebui o implicare mai mare și a primăriilor”, a spus Gabriel Hârtie, inspectorul general al IȘJ Botoșani. 

Părinții, totuși, sunt tot mai nemulțumiți de modul în care copiii lor au parte de procesul educațional în momentul de față. “Sunt școli unde merg 30 de copii în clasă. Sunt exact dotările din școala unde este copilul meu. Unii pot și alții nu? Este o complacere a unor profesori. De ce să lucreze cu 30 de elevi, când pot lucra doar cu 15. Iar la final copiii vor avea nevoie de meditații, pentru că nimeni nu stă să recupereze cu ei”, a spus părintele unui elev de la Laurian.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...