Prins a doua oară în vamă cu țigări ascunse în camion

0

Un cetățean ceh a fost prins pentru a doua oară, în decurs de un an, în tmp ce încerca să introducă ilegal în România țigări de contrabandă. În vârstă de 51 de ani, acesta s-a prezentat miercuri noapte în în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru a intra în țară, dinspre Republica Moldova, la volanul unui ansamblu de vehicule format din autocamion şi remorcă.

În baza profilului de risc și ca urmare a faptului că bărbatul a mai fost depistat încercând să introducă ilegal țigarete în România în decursul acestui an, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei și a mijlocului de transport.

„În urma controlului efectuat, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în capitonajul cabinei camionului, cantitatea totală de 3.000 de ţigarete (n.r. – 150 de pachete) de diferite mărci. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 730 de lei”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Deoarece bărbatul a încercat să introducă în România produse accizabile de proveniență Republica Moldova, de două ori în decursul unui an fără a le declara organelor vamale, polițiștii de frontieră au întocmit pe numele acestuia un dosar penal.

+3 -0
se încarcă...