Renumărarea voturilor la Botoșani va fi decisă de judecători

0
Judecătoria Botoşani

PSD a atacat în contencios administrativ decizia BEM prin care s-a decis renumărarea voturilor. „Am depus două solicitări. Prima privind suspendarea deciziei BEM privind renumărarea voturilor nule, iar a doua pentru desființarea deciziei BEM pe care o considerăm netemeinică și nelegală”, a mai declarat Alexandra Huțu, adăugând că social-democrații vor face întâmpinare și către Biroul Electoral Central (BEC).

„Împreună cu membrii BEM am decis să nu renumărăm voturile nule până la pronunțarea instanței de judecată asupra primul capăt de cerere al PSD, și anume acela de suspendarea renumărării”, a declarat Constantin Ababei Bosânceanu, locțiitorul președintelui BEM Botoșani, care s-a numărat printre cei care s-au opus renumărării voturilor nule.

Pe de altă parte, în dispută mai este și o întâmpinare a PNL căreia BEM i-a dat curs și anume aceea de renumărarea a voturilor valabil exprimate pentru cei doi competitori electorali în 18 secții de votare. În cursul acestei dimineți a fost redactată hotărârea, iar PSD a depus contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BECJ). Cel mai probabil și aceasta va avea soarta celei depuse asupra deciziei BEM de renumărarea a voturilor nule, adică va fi respinsă ca inadmisibilă. „Vom vedea ce va fi. Cel mai probabil vom ajunge și aici în contencios administrativ”, a conchis Alexandra Huțu.

 

+0 -2
se încarcă...