Supliment alimentar asigurat de stat în trei unităţi de învăţământ botoşănene

Elevii de la două licee botoşănene şi o şcoală gimnazială vor beneficia şi în acest an şcolar de suport alimentar asigurat de stat. Liceul cu Program Sportiv, Liceul Plopenii Mari – Ungureni şi Şcoala Gimnazială 1 Hudeşti sunt unităţile botoşănene, care, alături de alte 147 şcoli din ţară, au fost incluse în programul pilot de acordare a acestui supliment alimentar.

Prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului, fondurile alocate celor trei unităţi de învăţământ, pentru primul semestru al anului şcolar 2020 – 2021, sunt: 573.000 de lei (Liceul cu Program Sportiv), 423.000 de lei (Liceul Plopenii Mari – Ungureni), 478.000 de lei (Şcoala Gimnazială 1 Hudeşti).

Licitaţiile pentru desemnarea firmei care să asigure pacheţelul zilnic elevilor sunt organizate de cele trei primării. Potrivit reglementărilor guvernamentale, fiecare elev va primi un pachet alimentar în valoare de zece lei pe zi.

La Botoşani, consilierii municipali au votat în şedinţa din 18 septembrie proiectul de hotărâre vizând aprobarea unor măsuri pentru implementarea acestui program pilot la Liceul cu Program Sportiv. Unitatea liceală botoşăneană este de câţiva ani în acest program. În acest an şcolar beneficiari vor fi 160 de elevi din învăţământul primar, 242 de elevi de la gimnaziu şi 438 de liceeni. Licitaţia pentru desemnarea firmei care să asigure pachetul alimentar pentru elevii de la LPS este organizată de Compartimentul Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Botoşani.

Deja ai votat!