Angajaţii Nova Apaserv vor primi tichete de masă cu valoare majorată

0

Angajaţii Nova Apaserv vor primi tichete de masă cu o valoare majorată. Albert Tanasă, directorul general al societăţii, a anunţat că măsura este inclusă în noul contract colectiv de muncă. „Am făcut o analiză asupra economiilor pe fondul de salarii din primul semestru şi, de comun acord, cele două părţi semnatare, respectiv patronatul şi sindicatele, au stabilit că cea mai bună modalitate de repartizare a acestor sume este pe tichetele de masă. A fost crescută valoarea tichetului de masă”, a declarat oficialul.

Valoarea tichetului de masă a fost majorată de la 15 la 20 de lei. E o creştere de 120 de lei pe lună pentru fiecare salariat. La 21 de zile lucrătoare, fiecare salariat va primi lunar tichete în valoare de 420 de lei.

Cei 497 de salariaţi ai Nova Apaserv vor primi tichete cu valoare majorată. Această măsură va fi luată după ce în Consiliul Judeţean va fi aprobată rectificarea bugetară. „Legea spune că rectificările bugetare se aprobă până în luna octombrie. Noi avem înregistrat contractul şi trimitem documentaţia la Consiliul Judeţean. Dacă în această lună nu se va constitui Consiliul Judeţean şi nu va fi deliberativ judeţean, atunci, prin derogare de la prevederile legale, vor fi analizate aceste chestiuni în prima şedinţă din luna noiembrie, după constituirea Consiliului Judeţean”, a mai spus Albert Tanasă.

Nemulţumiri de la nivelul salariilor

Aproximativ 350 de salariaţi ai societăţii au salariu minim pe economie, la care se adaugă sporul de vechime. Cei mai mulţi primesc un spor de vechime de 25%. „Nivelul salariilor este problema principală cu care mă confrunt, ca director general. Acesta a fost şi unul dintre punctele discutate în cadrul negocierii contractului colectiv de muncă. În ţară, salariile la ceilalţi operatori, sunt undeva la 2700 – 2900 de lei, la aceeaşi activitate desfăşurată, însă sporul de vechime este inclus în salariu. La noi salariul tarifar este 2230 de lei, la care se adaugă sporul de vechime. Un muncitor din cadrul Nova Apaserv, care are sporul maxim de vechime de 25%, primeşte un salariu 2900 – 3000 de lei brut”, a concluzionat directorul general al Nova Apaserv.

Tot în cadrul negocierilor s-a stabilit că la finele acestui an se va face o analiză la fondul de salarii pe întreg anul. În măsura în care vor fi identificate economii şi pe semestrul II, atunci se va discuta punctual, şi în baza unor criterii stabilite de comun acord, posibilitatea acordării unei majorări salariale.

În luna octombrie a anului trecut, valoarea tichetelor de masă pentru angajaţii Nova Apaserv a fost majorată de la 12 la 15 lei.

Deja ai votat!
se încarcă...