Cosmin Andrei revendică victoria (video)

Candidatul PSD, Cosmin Andrei, a revendicat victoria în alegerile locale de duminică. Acesta a organizat o conferință de presă în care a demontat acuzațiile aduse de Cătălin Flutur și i-a cerut acestuia să facă un pas în spate pentru a nu bloca orașul. „Am făcut această conferință de presă pentru a transmite botoșănenilor că am câștigat alegerile la Botoșani. Nu avem încă această confirmare a câștigării alegerilor, pentru că sunt depuse o serie de contestații de către domnul Flutur, după ce a aflat că nu a câștigat alegerile. În timpul procesului electoral nu a fost reclamată nicio neregulă, nici de către dumnealui, nici de către competitorul pentru Consiliul Județean, nici de către reprezentanții PNL în secțiile de vot”, a spus Cosmin Andrei.

El susține că nu este cazul să se renumere voturile pentru că acestea au fost depozitate „în sufrageria domnului Flutur”. „Nu ne temem de renumărarea voturilor, dar trebuie să specificăm un lucru. De la încheierea procesului electoral și până astăzi când s-ar putea face această renumărare, întrebarea este: Unde au fost voturile? Cum au fost păzite, cum au fost transportate? Voturile astăzi sunt în incubatorul de afaceri. Cu alte cuvine, ォîn sufrageria domnului Fluturサ. Noi trebuie să renumărăm voturile din sufrageria domnului Flutur, care este păzită de fostul consilier local Iulian Blaga, angajat la Locativa. Pentru prima dată, voturile sunt păstrate în sediul Locativa, condusă până acum patru ani de domnul Flutur. Nu am nicio certitudine că de la încheierea procesului electoral și până astăzi, aceste voturi nu au fost alterate”, a mai spus Andrei, care speră să aibă câștig de cauză în procesele deschise, dar dacă instanțele cor decide că trebuie renumărate voturile, atunci „să se numere”.

Mai mult, Cosmin Andrei susține că nu poate fi acuzat PSD de organizarea deficitară a alegerilor atâta timp cât ea a fost făcută de către guvernul liberal prin intermediul prefectului Dan Nechifor, alături de Primăria Botoșani condusă de Cătălin Flutur. „Aceste alegeri au fost în regulă până când au aflat rezultatele. După ce au aflat rezultatele, rezultate care nu le-au convenit, încep să facă contestații, pe care le depun după mai mult de 24 de ore, le sunt admise și spun că li s-au furat voturile”, a mai spus Andrei, care i-a cerut lui Cătălin Flutur să facă un pas în spate pentru a nu bloca orașul. „Nu a făcut nimic în patru ani de zile și a blocat orașul. Acest lucru îl face și astăzi blocând administrația publică locală prin tot felul de contestații… Să accepte cu demnitate că a pierdut, să nu iasă din politică pe ușa din spate, în genunchi, într-un mod umilitor, pentru că nu și-a făcut datoria. Sunt foarte optimist că vom câștiga procesul”, a conchis Andrei.

 

Deja ai votat!