Directoare de şcoală şi familia ei diagnosticată cu Covid19

Directoarea Şcolii din Păltiniş a fost diagnosticată cu Covid19. Femeia de 46 de ani a fost testată pozitiv la noul coronavirus împreună cu soţul, care lucrează la Poliţia de Frontieră, dar şi fiul, care este student.

Cei trei urmează să fie consultaţi de medici şi să decidă, împreună cu aceştia, dacă vor rămâne sau nu internaţi. Acest lucru va fi decis în funcţie de simptmele pe care le au şi starea lor de sănătate.

Ziua de vineri a fost din nou una cu un număr ridicat de cazuri Covid în judeţ. 23 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit DSP.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1696, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției. De joi până vineri au fost prelucrate 346 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 202, iar incidența de infectare este de 0,45 per mia de locuitori. Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 110 decese, iar videcați sunt 1083.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

România înregistrează un nou record al cazurilor noi de coronavirus. 2.343 au fost depistate în ultimele 24 de ore, din 26.011 teste. Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri zilnice de Covid-19. În ultima zi au murit 53 de persoane. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 571 de pacienți. Alte 1.588 de persoane s-au vindecat față de precedentul bilanț.

Până vineri, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.

Deja ai votat!