Acțiuni anti-Covid organizate în serie de polițiști. Sfaturi de la autorități (VIDEO)

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de Covid-19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, Poliției de Frontieră și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul stării de alertă, au fost verificate 60 de obiective și 75 de mijloace se transport, ocazie cu care au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 de lei, dintre care 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani (vezi video).

Recomandări de la polițiști:

  • păstrați distanțarea fizică
  • purtați mască de protecție
  • respectați modul de organizare a evenimentelor
  • nu vă expuneți la riscuri.

Polițiștii spun că vor fi prezenți în toate zonele județului. Aceştia recomandă populației să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

„Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Ne dorim ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante”, a adăugat Delia Nenișcu.

Deja ai votat!