Secţia de reanimare din Spitalul Judeţean în pericol din cauza Covid19

0

Una din cele mai importante secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) începe să fie afectată de virusul pandemiei.

După ce săptămâna trecută medicul şef al secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a fost diagnosticat cu Covid, alte două cadre medicale au fost depistate pozitiv. Este vorba despre încă un medic, dar şi de un asistent din cadrul aceleiaşi secţii. Aceste îmbolnăviri vin după ce un infirmier din cadrul unităţii a fost depistat cu SARS-CoV-2 în urmă cu două săptămâni.

Situaţia la ATI a fost cu atât mai gravă cu cât a fost nevoie ca sâmbătă să vină un medic de acasă pentru a face garda. Turele sunt deja cu greu acoperite, din cauza lipsei de personal, dar și a îmbolnăvirii celor doi medici.

Pe secția de reanimare ajung cei mai grav bolnavi pacienţi din Spitalul Județean, atât cei cu Covid și cei cu alte afecțiuni.

12 cazuri noi de Covid în judeţ

La Botoşani au fost raportate 12 noi cazuri de Covid19 în ultimele 24 de ore.

La nivel naţional, după ce ieri a fost înregistrat un nou record al numărului de noi infectări, azi bilanțul cazurilor s-a menținut ridicat. Astfel, în 24 de ore au fost raportate 2.064 de îmbolnăviri, la 24.940 de teste efectuate.

De ieri până azi, s-au înregistrat 32 de decese de COVID-19. 583 de oameni sunt internați la Terapie Intensivă. Numărul total al cazurilor de coronavirus, de la începutul pandemiei până în prezent, a ajuns la 134.065 de infectări.

+0 -3
se încarcă...