spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTViaţă amară. Un tânăr din Coşula are nevoie de ajutorul semenilor

Viaţă amară. Un tânăr din Coşula are nevoie de ajutorul semenilor

Daniel Câşlariu continuă să aducă în atenţia publică situaţia disperată a unor botoşăneni care trăiesc în sărăcie.

Pe 2 octombrie, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani a ajuns la Mihăiţă, un tânăr din Coşula cu care soarta nu a fost deloc darnică. A crescut la casa de copii până la vârsta de 14 ani. Îşi aminteşte şi acum că a fost de multe ori bătut în cap, de colegii de cămin. De la acele bătăi i se trag şi problemele medicale actuale.

La 14 ani a decis să meargă la o mănăstire, însă, după câţiva ani a revenit la casa părintească, deoarece părinţii erau bolnavi. I-au murit şi mama şi tata, iar acum câţiva ani casa bătrânească a fost inundată. A făcut multe demersuri, dar nu a fost ajutat, casa nefiind asigurată. Acum a ajuns să pună diferiţi pari de susţinere ca să nu cadă casa pe el. În fiecare zi trăieşte cu spaima că vechea casă bătrânească se va prăbuşi şi va ajunge să doarmă sub cerul liber.

Ar trebui să cumpere lunar medicamente, dar nu îşi permite. Mănâncă atunci când primeşte câte ceva. Îl mai ajută un om cu suflet mare, cunoscutul artist Oleg Sacaliuc. În rest, cu gândul la părinţii lui plecaţi din această lume , se roagă să vină vremuri mai bune şi pentru el. Că-i ajung atâţia ani de amar, suferinţă, singurătate şi sărăcie”, a declarat  Daniel Câşlariu.

„Plânsul i-a devenit un bun tovarăş”

Tânărul din Coşula plânge ca un copil pentru că nu mai ştie cum să iasă la liman, nu mai ştie cum să depăşească toate aceste probleme. „Plânsul i-a devenit bun tovarăş. Se mai alină cu muzica populară pentru că îi place tare mult să cânte. Este născut pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională şi are o diplomă de Adevărat Român primită de la Chişinău, la care ţine ca la ochii din cap. Pe nişte scânduri a pus şi un steag al Uniunii Europene, poate cu gândul că, fiind cetăţean european, va ajunge şi el să trăiască omeneşte.

Câteva diplome, câteva vase cu flori artificiale, câteva prosoape tradiţionale cusute de mama şi jucării de pluş vin să mai îndulcească atmosfera din casa care stă să se dărâme”, a mai explicat Daniel Câşlariu.

Preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani a mai arătat că aproape nu este săptămână în care să nu găsească un caz disperat în judeţ. El se întreabă unde sunt funcţionarii plătiţi să facă asistenţă socială, cu vizite din casă în casă, „nu din birou”.

Dragii mei, apelez din nou la bunătatea dumneavoastră. Haideţi să schimbăm în bine şi viaţa lui Mihăiţă. Să realizeze şi el că nu este singur pe lume, că noi, împreună, îi putem aduce un pic de soare în amarul vieţii de zi cu zi”, a mai spus Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să se implice în acest nou proiect umanitar au la dispoziţie conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei),

RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), Codul Swift BTRLRO22, cu specificația Mihăiţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...