Doina Federovici a bătut palma cu Florin Țurcanu la CJ

0

PSD va face majoritate cu ALDE la nivelul Consiliului Județean (CJ) Botoșani. Acest lucru a fost recunoscut de liderii celor două partide în comunicate de presă separate.

Odată cu încheierea alegerilor, partidele au trecut la negocieri. Cum PSD va avea doar 15 consilieri județeni, lipsindu-i unul pentru a avea majoritatea, acesta a demarat negocierile cu Pro România, partid care va avea doi consilieri județeni, și cu ALDE, care a obținut trei consilieri județeni. Cea mai la îndemână variantă era o alianță cu Pro România, doar că solicitările celor din partidul lui Ponta au fost considerate mult prea mari de către negociatorii PSD, care au bătut palma cu ALDE, cedându-le acestora un post de vicepreședinte la nivelul CJ pentru Bogdan Dăscălescu. În schimb, PSD și-a asigurat majoritatea în CJ, dar și în alte consilii locale unde erau la limită. „Mesajul meu pentru toate formațiunile politice din Botoșani este următorul: Haideți să punem capăt disputelor și să lucrăm pentru botoșănenii noștri! În fond toți am primit voturi de la ei și toți avem datoria să-i reprezentăm. Așadar, ușile PSD sunt deschise pentru oricine vrea să vină să muncească pentru județul nostru. Eu, alături de colegii mei social-democrați din Consiliul Județean voi pune în aplicare toate punctele din programul pe care l-am prezentat botoșănenilor”, a declarat Doina Federovici.

La rândul lor, reprezentanții ALDE susțin acordul la care au ajuns alături de PSD prin care Bogdan Dăscălescu va fi pentru următorii patru ani vicepreședinte al CJ, asigurând astfel formarea majorității în legislativul județean. „Alături de conducerea aleasă a județului, formată din președinte și consilieri județeni, echipa ALDE din Consiliul Județean Botoșani va asigura formarea unei majorități pentru Botoșani… Alături de președintele ales al Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, și de consilierii Partidului Social Democrat, Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani l-a desemnat pe Bogdan Dăscălescu pentru a candida în prima ședință a deliberativului județean pentru un post de vicepreședinte CJ Botoșani”, se arată într-un comunicat ALDE.

PNL va avea în următorul CJ doar 12 consilieri județeni, cu trei mai puțini decât în mandatul care tocmai se încheie.

+4 -3
se încarcă...