Guvernul a stabilit cuantumul subvențiilor plătite prin APIA

0

Fermierii vor primi în acest an 98,7381 euro/hectar prin schema unică de plată pe suprafaţă, iar sprijinul cuplat pentru speciile ovine/caprine a fost stabilit la 17,9 euro pe animal.

În şedinţa de Guvern din data de 1 octombrie 2020 a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine”, informează Ministerul Agriculturii.

Astfel, au mai fost aprobate cuantumurile pentru plata redistributivă: cinci euro/hectar pentru cei care deţin între unu şi cinci hectare, inclusiv şi 48,1053 euro/hectar pentru fermierii cu cinci şi până la 30 de hectare, inclusiv. Plata pentru înverzire a fost stabilită la 57,8245 euro/ha, iar cea cea pentru tinerii fermieri (36,6119 euro/ha).

De asemenea, prin actul normativ se aprobă plafonul aferent plăţii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71,3 milioane de euro. Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovină/caprină.

Potrivit Ministerului Agriculturii, de aceste forme de sprijin vor beneficia peste 800.000 fermieri.

+1 -0
se încarcă...