Patru partide în noul CL

0

Astăzi a fost făcută lumină și în cazul componenței Consiliului Local (CL). Aceasta va fi alcătuit din consilierii a patru partide, Pro România prinzând la limită un loc în consiliul local după ce a totalizat exact numărul de voturi cât e pragul electoral de 5% – 1.461 de voturi.

Celelalte partide care vor fi prezent în CL sunt: PSD – 10.697 voturi (36,62%), PNL – 8.436 (28,88%) și Alianța USR+PLUS – 2.287 (7,83%). În aceste condiții, social-democrații vor avea 11 consilieri, liberalii – nouă, USR+PLUS – doi, iar Pro România – unul, ceea ce presupune că noul primar nu se va putea baza pe o majoritate în CL și că va trebui să facă alianțe cu unul din cele trei partide pentru a-și trece proiectele.

Pe de altă parte, trebuie spus că la alegerile pentru primar Cosmin Andrei a luat cu 263 de voturi mai mult decât partidul la CL. Diferența este mult mai mare în cazul lui Cătălin Flutur, care și de această dată a fost mult peste partid în municipiu, în sensul că a adunat cu 2.508 voturi mai mult decât lista consilierilor locali. Nu același lucru se poate spune despre candidatul Alianței USR+PLUS, care a strâns cu 474 de voturi mai puțin decât lista de consilieri locali. Aceeași situație se înregistrează și în cazul Pro România, adică Liviu Toma a avut cu 382 de voturi mai puțin decât candidații la CL.

Structura CL Botoșani
PSD 11 consilieri
PNL 9 consilieri
USR+PLUS 2 consilieri
Pro România 1 consilier

+6 -3
se încarcă...