Proiect transfrontalier implementat de Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi

0

Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă Ungheni – Republica Moldova, implementează proiectul „Cooperare pentru promovarea activităţilor culturale tradiţionale în zona transfrontalieră”. Cei doi parteneri, împreună cu şase instituţii din reţeaua extinsă, respectiv Casa Sindicatelor „Nicolae Iorga”, Şcoala „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi, Şcoala de Muzică Ungheni, Centrul Raional de Creaţie al Copiilor Ungheni, Casa Raională de Cultură Pîrliţa, cooperează pentru repunerea în circuitul transfrontalier a unor valori tradiţionale comune care fac parte din cultura intangibilă.

Potrivit celor precizate de profesorul Irina Miron, proiectul va asigura o contribuţie notabilă la conservarea patrimoniului cultural şi istoric, cu influenţă directă în dezvoltarea turismului în zona transfrontalieră, prin creşterea capacităţii de promovare a valorilor culturale.

Proiectul se derulează în perioada martie 2020 – februarie 2021, în baza unei finanţări de 107.829 de euro.

Până la această dată s-au organizat online conferinţa de lansare a proiectului şi instruirea cu schimb de experienţă între organizaţiile din reţeaua extinsă, precum şi investigaţiile în teren pentru elaborarea a două studii privind moştenirea culturală, urmând selecţia a 50 de tinere talente şi instruirea acestora pentru a participa la două festivaluri folclorice.

Considerăm că valorile tradiţionale comune pot fi repuse în circuitul transfrontalier printr-o bună cooperare între instituţiile implicate cu reale beneficii pentru comunităţile locale şi dezvoltarea turismului în zonă”, a mai transmis Irina Miron.

+1 -0
se încarcă...