Ştefan Mandachi vine la Botoşani, la premiera filmului „30 de ani şi 15 minute”

Omul de afaceri Ştefan Mandachi va veni vineri, la Botoşani, la premiera filmului „30 de ani şi 15 minute”. Filmul documentar vine să transmită că încă avem nevoie de autostrăzi, că oamenii încă mor pe străzi, iar lupta pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra situaţiei dezastruoase privind drumurile trebuie să continue. „Întrebare întrebătoare: în câte statistici cu morți pe șoselele patriei ați văzut la rubrica <vinovați> vreun politician??? Vă dați seama? În 30 ani, toți sunt curați lacrimă! Nicio vină! Vreți să vedeți răspunsurile lor? Mergeți la filmul <30 de ani și 15 minute>”, a transmis Ştefan Mandachi.

După premiera care a avut loc în luna august, la TIFF, prin două proiecţii sold-out, acest film documentar a început, din 2 octombrie,  călătoria prin ţară.

Ştefan Mandachi a anunţat că filmul va fi menținut în proiecții la cinema atât timp cât există cerere pentru el, toate încasările urmând a fi donate. „Voi dona încasările obţinute din vânzarea biletelor, acest film este de fapt un act de protest, nu un mod de a câştiga bani. Am muncit enorm împreună cu o echipă mare de oameni timp de un an şi jumătate ca să aducem un gram de conştientizare în societatea românească”, a declarat Ştefan Mandachi.

Potrivit omului de afaceri, reacțiile sunt extraordinare până acum. „Excelent! Sunt unul dintre cei care știe cât de mult ai muncit la el! Și da, merită fiecare secundă! Putem să-i spunem că e retrospectiva eșecului a 30 de ani de administrație postdecembristă!”, este unul dintre mesajele primite de omul de afaceri.

„Totul a pornit de la borna de un metru”

În 2019, Ştefan Mandachi a construit pe terenul lui un metru de autrostradă pentru a atrage atenţia autorităţilor care nu au reuşit să construiască o autostradă în regiunea Moldovei. Pe 15 martie 2019, el a chemat românii la o grevă de 15 minute.

România este pe ultimul în Europa după numărul mic de kilometri de autostradă, dar pe primul loc la numărul de morţi în accidente rutiere.

Deja ai votat!