joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTDaniel Câşlariu - "Ziua Educaţiei ar trebui să fie dedicată în principal...

Daniel Câşlariu – „Ziua Educaţiei ar trebui să fie dedicată în principal dascălilor care se dedică copiilor care vin flămânzi la şcoală”

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, a ţinut să transmită un mesaj de Ziua Educaţiei, după mai bine de zece luni în care a văzut „la firul ierbii” care sunt problemele copiilor.
„De Ziua Educaţiei, dincolo de mesajele vizând frumuseţea profesiei de dascăl şi felicitările pe care le merită toţi cei care pun suflet în modelarea copiilor, vă provoc să vă gândiţi la copiii nevoiaşi.
În urmă cu mai bine de zece luni am demarat primele proiecte umanitare. Am văzut zâmbetul copiilor bucuroşi că primesc o ciocolată sau o portocală, dar şi al celor care nu au cuvinte când văd că nişte străini pun mână de la mână pentru a le construi o casă. Am văzut şi lacrimile celor care se consideră defavorizaţi de soartă, dar şi ale celor care nu au putere să lupte pentru a deveni egali cu cei care au de toate.
Cred că Ziua Educaţiei ar trebui să fie dedicată în principal dascălilor care se dedică copiilor care vin flămânzi la şcoală. Ziua copiilor care nu au tabletă, telefoane şi nici ghiozdane fiţoase, dar vin la şcoală cu curiozitate şi dorinţa sinceră de a deveni <oameni mari>. Dincolo de metodele inovative de organizare a orelor online, vă provoc, dragi dascăli, să fiţi oameni! Să încercaţi, dincolo de toate, să ajungeţi la sufletul omuleţilor care vin la şcoală. Să vedeţi ce-i nemulţumeşte, ce probleme au acasă, ce aşteptări au şi ce-i face fericiţi. Vă rog să dărâmaţi bariera dintre catedră şi bănci şi să vi-i apropiaţi pe copiii din bănci.
Totodată, îi rog pe funcţionarii plătiţi de stat să facă protecţie socială să-i găsească pe toţi copiii care se culcă flămânzi, pe toţi cei care nu au condiţii propice de învăţare acasă, pe toţi cei care se uită cu lacrimi în ochi la certurile părinţilor. Şi să facă în aşa fel încât să le rezolve problemele!
Îi rog pe toţi oamenii de la catedră, ca, dincolo de formule, referate, date istorice, obligaţii profesionale, să vadă cu adevărat care sunt problemele copiilor care sunt în faţa lor, în bănci. Să încerce să-i înţeleagă şi să-i ajute! Să fie dascăli cu adevărat şi să-şi onoreze principala menire şi anume aceea de a-i pregăti pe copii pentru viaţă”, a transmis Daniel Câşlariu.
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...