Săptămâna cu vreme frumoasă

Octombrie ne rezervă o săptămână frumoasă de toamnă. Cel puțin așa arată prognozele meteo, care ne spun să ne așteptăm la temperaturi mai mari și cu 10ºC față de normalul termic al perioadei.

Săptămâna începe cu vreme frumoasă, cu temperaturi maxime care urcă spre 27ºC pe timpul zilei și spre 17ºC, noaptea. Astăzi, soarele va străluci mai mult pe cer, chiar dacă vor mai fi pe cer câțiva nori. De mâine, vremea se răcește ușor și apare probabilitatea ploilor pe arii extinse. Temperaturile maxime vor fi mați și miercuri de 23ºC, în timp ce minimele vor coborî și ele spre 13ºC. Joi, vremea se răcește și mai tare, pe fondul unui cer noros, și a ploilor, maxima urmând a tinde spre 20ºC, în timp ce minima va coborî sub 10ºC. Până la sfârșitul săptămânii, pe fondul reapariției timide a soarelui, temperaturile maxime vor crește ușor spre 21ºC-22ºC, dar minimele nu vor mai depăși platoul de 10ºC.

Date fiind ploile din ultimele zile, în stratul de sol 0-20 centimetri, ogor, rezerva de umiditate se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim în cea mai mare parte a județului. Ca urmare, procesele biologice ale speciilor de toamnă, rapiță și orz, se vor desfăşura pe ansamblu în bune condiții, în special pe suprafețele agricole cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului. Uniformitatea şi vigurozitatea plantelor va fi bună şi medie, respectiv medie şi slabă în semănăturile tardive, precum şi pe terenurile unde se vor menține deficite de umiditate în sol.

Deja ai votat!