Săptămână de foc pentru pompierii botoșăneni

În perioada 28 septembrie – 04 octombrie a.c., pompierii botoșăneni au avut 138 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă 19 intervenții pe zi.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, a declarat că pompierii au acționat pentru stingerea a șase incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 111 persoane, prevenirea producerii unor incendii în urma unor accidente rutiere, asigurarea măsurilor specifice de limitare și răspândire a pestei porcine africane, asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul unor evenimente cu public numeros, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, asanare fântâni, degajare persoane din medii ostile vieții și transport persoane supraponderale din apartamentele proprietate, la ambulanță).

„Pe timpul intervenţiilor au fost salvate sau asistate 111 persoane. Cele șase incendii s-au produs pe raza localităților Mileanca, Românești, Șendriceni, Copălău, Văculești și Trușești”, a adăugat Dorina Lupu.

Potrivit acelorași surse, incendiile ar fi fost generate de scurtcircuit electric, coș de fum deteriorat, jar căzut pe materiale combustibile, jocul copiilor cu focul și acțiune intenționată. „Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total 47 pompieri militari și voluntari. Valoarea pagubelor a fost estimată la 120.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt ISU Botoșani.

În schimb, pompierii spun că în urma intervențiilor s-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de aproape 600.000 de lei.

Deja ai votat!