Protest cu animale în fața Primăriei Vârfu Câmpului

Situație incredibilă în comuna Vârfu Câmpului, după ce un crescător de animale din comună și-a dus astăzi dimineață cele 140 de oi în fața primăriei pentru a protesta față de o măsură luată de administrația locală.

Protagonistul incidentului a fost Aurel Ciubotariu, care, spune el, ieri după-amiază ar fi fost acuzat că ar fi furat apă din rețeaua de alimentare cu apă a localității. „Am câteva vaci și oi pe care le țin la circa cinci kilometri de comună. Pentru adăpatul lor am o fântână, însă aceasta nu asigură apă suficientă, iar zilele trecute am fost și am luat circa 200 de litri de apă de la o cișmea, din rețeaua publică. Acum, doamna primar m-a acuzat de furt de apă și mi-a făcut plângere penală la poliție”, a povestit Aurel Ciubotariu. Acesta a fost chemat ieri la sediul poliției pentru a da declarații în acest sens.

Contactată de reporterii „Monitorul” încă din cursul zilei de ieri, Maria Huțu, primarul comunei Vârfu Câmpului, a susținut că nu știe nimic și că este posibil ca viceprimarul comunei să fi făcut plângerea la poliție.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a confirmat însă că în cursul zilei de ieri la sediul postului de poliție Vârfu Câmpului a fost înregistrată o plângere penală pentru furt, întrucât Aurel Ciubotariu ar fi luat apa din rețeaua de alimentare cu apă a localității, care nu a fost dată în folosință și apa nu ar fi fost contorizată.

Şi-a luat oile și a mers cu ele la Primărie

Astăzi dimineață, în jurul orei 3, Aurel Ciubotariu și-a luat cele aproape 140 de oi și a mers cu ele la Primărie pentru a protesta. Ba mai mult, fiul acestuia, în vârstă de 17 ani, a urcat pe sediul instituției, pentru a protesta față de decizia autorităților locale. Pentru că animalele au blocat toată zona, iar adolescentul de 17 ani amenința că se aruncă în gol de la înălțime, cei din administrația locală au solicitat sprijinul forțelor de ordine. Așa se face că la Vârfu Câmpului au ajuns polițiști și jandarmi, inclusiv prefectul județului, Dan Nechifor. „În prezent, fiul bărbatului a coborât de pe primărie, este în siguranță și se discută pentru detensionarea situației”, a adăugat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Deja ai votat!