Cătălin Flutur pierde încă o bătălie cu Cosmin Andrei

Instanța de judecată a Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Botoșani, investită să judece dosarul privind renumărarea voturilor nule și a celor valabil exprimate în 18 secții din municipiu, a dat câștig de cauză și pe fond lui Cosmin Andrei. „Dispune anularea Hotărârilor nr. 200/29.09.2020 şi nr. 205/30.09.2020 emise de Biroul Electoral de Circumscripţie municipală nr. 1 Botoșani… Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Eventualul recurs se va depune la Tribunalul Botoșani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 7.10.2020”, se arată în soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Lupta juridică a pornit a doua zi după alegerile locale, când echipa candidatului PNL Cătălin Flutur a contestat la Biroul Electoral Municipal (BEM) rezultatul alegerilor locale și a cerut prin intermediul a două solicitări renumărarea voturilor nule și a celor valabil exprimate în 18 secții de votare din municipiul. BEM a dat câștig de cauză PNL, dar PSD a contestat deciziile la Biroul Electoral Județean, care le-a respins ca inadmisibil. Atunci, social-democrații s-au adresat instanței de judecată, care inițial a decis suspendarea renumărării voturilor.

După decizia instanței de judecată și în contextul unor note și circulare ale Biroului Electoral Central (BEC), prin care se precizează clar în ce condiții se renumără voturi, adică doar dacă acestea sunt contestate în secțiile de votare, condiții neîndeplinite în cazul de la Botoșani, membrii BEM au decis să încheie procesul verbal final și să-l valideze pe Cosmin Andrei primar. Candidatul PSD a câștigat alegerile la o diferență doar de 16 voturi, adunând 10.960 de voturi, față de 10.944 câte a avut Cătălin Flutur.

 

Deja ai votat!