Voluntari chemaţi să lucreze online cu copiii instituţionalizaţi

0

Asociaţia Lindelfeld caută voluntari care să lucreze cu 25 de copii şi adolescenţi instituţionalizaţi din judeţul Botoşani, în cadrul Programului educaţional naţional „Ajungem MARI”. Voluntarii ar urma să-i ajute pe aceşti copii şi tineri în principal pentru pregătirea în vederea susţinerii examenelor naţionale.

Cei mai mulți copii instituționalizați au mult de recuperat pe plan școlar și nu au încredere în forțele lor, că pot reuși în viață sau trece un examen dificil. Căutăm oameni calzi, răbdători și consecvenți, care să le fie alături săptămânal și să îi ajute cu zâmbetul pe buze, prin metode interactive, să învețe și să prindă curaj”, a declarat Ana Cristache, coordonator național Ajungem MARI

Pentru protejarea copiilor, anul acesta activitățile educative se vor desfășura online. Modulul de voluntariat durează şapte luni, fiecare voluntar urmând să lucreze cu maxim trei copii, într-o ședință săptămânala de o oră și jumătate. Sunt așteptați voluntari din orice domeniu, motivați să îi sprijine pe copii.

Voluntarii îi vor ajuta pe copii să scrie corect și să socotească, să recupereze informațiile pe care nu le-au înțeles la școală sau să se pregătească pentru examene (Evaluare Națională sau Bacalaureat). De asemenea, ei pot susține ateliere online de cultură generală sau dezvoltare personală și pot deveni mentori pentru tinerii care se pregătesc pentru o viață independentă.

Cei care vor fi selectaţi pentru a lucra ca voluntari vor participa la training-uri online despre lucrul cu copiii instituționalizați. Consilierii educaționali îi vor sprijini să găsească metodele de predare atractive pentru copii.

Termenul limită pentru înscriere este 11 octombrie. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ unde se găsesc și toate detaliile despre voluntariat. Proiectul se desfășoară în București și 24 de județe.

Deja ai votat!
se încarcă...