Polițist de frontieră judecat pentru un accident mortal produs la beție

Un polițist de frontieră din Dorohoi, implicat anul trecut într-un accident mortal produs în județul Suceava, a fost trimis în judecată sub acuzațiile de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât accidentul s-a produs în județul vecin, ancheta a fost efectuată de polițiștii și procurorii suceveni.

Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 8 februarie 2019, pe drumul național 29 A care leagă municipiul Dorohoi de Suceava, când Ionel Ovidiu M, în vârstă de 24 de ani, angajat în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani dar aflat în timpul său liber, se îndrepta spre Suceava la volanul unui autoturism Peugeot. Pe raza comunei Zvoriștea, mașina acestuia a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care circula din sens invers, condus de un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comuna Cândești (județul Botoșani).

În urma impactului dintre cele două mașini, bărbatul din Cândești a fost rănit grav, iar la scurt timp a decedat din cauza leziunilor suferite.

Polițistul de frontieră a fost verificat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat inițial o concentrație de 0,23 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, iar în urma analizelor de laborator a rezultat că la momentul recoltării agentul avea o alcoolemie în sânge de 0,19 miligram pe litru și respectiv 0,13 la proba a doua. În timpul anchetei însă, având în vedere că agentul a fost condus destul de târziu la spital față de momentul producerii accidentului, s-a solicitat un calcul retroactiv. Așa s-a avansat ipoteza că, în momentul producerii coliziunii, polițistul ar fi putut avea o îmbibație alcoolică în sânge de 0,89 miligram pe litru.

Procesul va avea loc la Judecătoria Suceava, însă, în dosar există 14 părți vătămate, urmași de diferite grade de rudenie cu bărbatul decedat în accident. Un prim termen al procesului urmează a fi stabilit în curând. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, polițistul de frontieră va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!