Războiul pe posturi locale continuă şi după alegeri

O parte a circului politic din Consiliul Municipal se transferă viitorului deliberativ local, stabilit în urma alegerilor din 27 septembrie. Viitorii aleşi locali „vor avea o primă sămânţă de scandal” de la numirea unui membru în Consiliul de Administraţie al Modern Calor. Această problemă nu a putut fi rezolvată din cauza încrâncenării politice ce a caracterizat întreaga activitate a aleşilor locali.

Demisie după un an de activitate

CA-ul de la Modern Calor şi-a început activitatea în martie 2017, cu un mandat de patru ani. Din această structură de conducere făceau parte Doru Constantin, Constantin Zărnescu, Cristian Nistor, Simion Drelciuc şi Dan Deleanu.

Pe 15 martie 2018, social democratul Dan Deleanu şi-a dat demisia deoarece a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor. După un an şi câteva luni, respectiv pe 8 noiembrie 2019, Dan Deleanu a fost schimbat din funcţie de către guvernanţii liberali. În aceeaşi lună, pe 26 noiembrie 2019, Dan Deleanu a solicitat să revină pe funcţia de administrator, dar nu a avut sorţi de izbândă.

În februarie 2020, în şedinţa de Consiliu Municipal, când s-a pus în dezbatere numirea unui administrator provizoriu la Modern Calor, liberalii l-au propus pe Ion Diaconu, cel care a fost director tehnic al societăţii, până în primăvara anului 2017, iar social democraţii pe Dan Deleanu.

În urma votului secret, Dan Deleanu a întrunit 12 voturi „pentru” date de colegii social democraţi şi 11 voturi împotrivă date de consilierii liberali. Mandatul dat atunci a fost însă de minim patru luni şi s-a încheiat pe 11 iunie 2020. Tot în iunie a fost demarată procedura de selecţie a unui nou administrator provizoriu.

Numirea a coincis cu finalizarea procedurii de selecţie

În şedinţa din 30 iulie, liberalii l-au desemnat administrator provizoriu pe Ion Diaconu. Reprezentanţii CL în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Modern Calor, social democraţii, Gabriel Tanasă şi Laurenţiu Maftei, au fost împuterniciţi să-l numească în CA. Cu o zi înainte, pe 29 iulie, Consiliul Local a primit înştiinţare de la firma specializată în recrutare de personal că, în urma derulării preselecţiei pentru ocuparea postului vacant de administrator, la care au participat Dan Deleanu şi Ion Diaconu, cel mai mare punctaj l-a obţinut Dan Deleanu. Explicaţia edililor pentru promovarea hotărârii a fost aceea că ordinea de zi a şedinţei a fost stabilită pe 22 iulie.

Ion Diaconu nu şi-a mai început activitatea de administrator provizoriu

AGA trebuia să se întrunească, însă şedinţa în care trebuia să-i semnăm contractul domnului Diaconu a coincis cu zilele mele de concediu de odihnă şi eram plecat din localitate. O altă şedinţă nu a mai fost convocată. Se va ocupa noul CL”, a explicat Gabriel Tanasă.

Doru Constantin, preşedintele CA-ului, a arătat că „nu este treaba CA-ului să comenteze deciziile luate de către autoritatea tutelară”. „Nu am ce să comentez la ce se întâmplă, nu am făcut politică şi nici nu vreau să fac. Acum aşteptăm noul CL să decidă”, a spus Doru Constantin.

Acesta a adăugat că funcţionarea CA-ului cu doar patru membri în loc de cinci, nu a fost simplă.

Deja ai votat!