vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTRăzboiul pe posturi locale continuă şi după alegeri

Războiul pe posturi locale continuă şi după alegeri

O parte a circului politic din Consiliul Municipal se transferă viitorului deliberativ local, stabilit în urma alegerilor din 27 septembrie. Viitorii aleşi locali „vor avea o primă sămânţă de scandal” de la numirea unui membru în Consiliul de Administraţie al Modern Calor. Această problemă nu a putut fi rezolvată din cauza încrâncenării politice ce a caracterizat întreaga activitate a aleşilor locali.

Demisie după un an de activitate

CA-ul de la Modern Calor şi-a început activitatea în martie 2017, cu un mandat de patru ani. Din această structură de conducere făceau parte Doru Constantin, Constantin Zărnescu, Cristian Nistor, Simion Drelciuc şi Dan Deleanu.

Pe 15 martie 2018, social democratul Dan Deleanu şi-a dat demisia deoarece a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor. După un an şi câteva luni, respectiv pe 8 noiembrie 2019, Dan Deleanu a fost schimbat din funcţie de către guvernanţii liberali. În aceeaşi lună, pe 26 noiembrie 2019, Dan Deleanu a solicitat să revină pe funcţia de administrator, dar nu a avut sorţi de izbândă.

În februarie 2020, în şedinţa de Consiliu Municipal, când s-a pus în dezbatere numirea unui administrator provizoriu la Modern Calor, liberalii l-au propus pe Ion Diaconu, cel care a fost director tehnic al societăţii, până în primăvara anului 2017, iar social democraţii pe Dan Deleanu.

În urma votului secret, Dan Deleanu a întrunit 12 voturi „pentru” date de colegii social democraţi şi 11 voturi împotrivă date de consilierii liberali. Mandatul dat atunci a fost însă de minim patru luni şi s-a încheiat pe 11 iunie 2020. Tot în iunie a fost demarată procedura de selecţie a unui nou administrator provizoriu.

Numirea a coincis cu finalizarea procedurii de selecţie

În şedinţa din 30 iulie, liberalii l-au desemnat administrator provizoriu pe Ion Diaconu. Reprezentanţii CL în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Modern Calor, social democraţii, Gabriel Tanasă şi Laurenţiu Maftei, au fost împuterniciţi să-l numească în CA. Cu o zi înainte, pe 29 iulie, Consiliul Local a primit înştiinţare de la firma specializată în recrutare de personal că, în urma derulării preselecţiei pentru ocuparea postului vacant de administrator, la care au participat Dan Deleanu şi Ion Diaconu, cel mai mare punctaj l-a obţinut Dan Deleanu. Explicaţia edililor pentru promovarea hotărârii a fost aceea că ordinea de zi a şedinţei a fost stabilită pe 22 iulie.

Ion Diaconu nu şi-a mai început activitatea de administrator provizoriu

AGA trebuia să se întrunească, însă şedinţa în care trebuia să-i semnăm contractul domnului Diaconu a coincis cu zilele mele de concediu de odihnă şi eram plecat din localitate. O altă şedinţă nu a mai fost convocată. Se va ocupa noul CL”, a explicat Gabriel Tanasă.

Doru Constantin, preşedintele CA-ului, a arătat că „nu este treaba CA-ului să comenteze deciziile luate de către autoritatea tutelară”. „Nu am ce să comentez la ce se întâmplă, nu am făcut politică şi nici nu vreau să fac. Acum aşteptăm noul CL să decidă”, a spus Doru Constantin.

Acesta a adăugat că funcţionarea CA-ului cu doar patru membri în loc de cinci, nu a fost simplă.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...