Şcoala 1 din Dorohoi ÎNCHISĂ din cauza Covid

0

Autorităţile sanitare au luat decizia de a închide o şcoală din judeţ. Este vorba despre Şcoala Numărul 1 din Dorohoi, care a înregistrat mai multe cazuri de covid la elevi.

Joi au fost depistaţi pozitivi cinci copii care locuiesc într-un apartament al DGASPC. Doi dintre aceştia învaţă la Şcoala 1 Dorohoi. Cei doi se alătură altor doi copii depistaţi pozitiv săptămâna trecută. Astfel, autorităţile sanitare au decis ca şcoala să fie închisă pentu toţi elevii. “S-a luat decizia de a trece Şcoala 1 Dorohoi în Scenariul 3, după ce alţi doi elevi, ambii dintr-un apartament al DGASPC, au fost deistaţi pozitiv la noul coronavirus”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani. Pe lângă cei doi copii de la Şcoala 1, alţi trei copii din apartament sunt elevi. Unul la la Liceul Vlahuţă, unul la Seminar şi al treilea la Şcoala Ion Pillat.

Cazul va fi discutat în CJSU, urmând ca autorităţile să decidă şi perioada în care va fi aplicat Planul Roşu. Unitatea de învăţământ va continua cursurile în mediul online pentru toate clasele, aşa cum este decis în scenariul caracteristic. Monitorul de Botoşani a prezentat într-un material amplu, pe care îl puteţi accesa AICI, toate scenariile posibile pentru şcolile din judeţ.

În cursul zilei de joi, autorităţile au raportat la Botoşani un record negativ de cazuri noi de Covid19, fiind cel mai mare număr din luna aprilie şi până în prezent.

Deja ai votat!
se încarcă...