Termen prelungit pentru studenții care primesc pensii de urmași

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Botoșani a prelungit termenul până la care studenţii care beneficiază de pensie de urmaş trebuie să depună diligenţele necesare pentru a evita suspendarea drepturilor bănești.

Întrucât anul universitar a început pe 1 octombrie şi, în consecinţă, studenţii urmaşi învață o parte on-line, aceştia au obligaţia ca până la 25 octombrie să prezinte electronic adeverinţa din care să rezulte că în anul universitar în curs, respectiv 2020-2021, urmează o formă de învăţământ organizată conform legii. Adeverința poate fi transmisă prin e-mail la adresa: pensii.botosani@cnpp.ro, prin Messenger pe Facebook la Casa de Pensii Botoşani, prin WhatsApp la numărul 0728.93.80.51(Casa de Pensii Botoşani), prin fax la numărul 0231.513.517 sau prin CN Poşta Română sau curier la adresa: Calea Naţională 85, CP 710048”, a declarat Narcis Drețcanu, director adjunct al CJP Botoșani. Acesta mai arată că adeverințele în original, cuponul de pensie şi copia actului de identitate a copilului urmaş sau a tutorelui, unde este cazul, pot fi depuse ulterior la sediul CJP, dar nu mai târziu de sfârșitul anului.

În cazul în care nu se vor depune actele în termenul menționat, pensiile de urmaș se vor suspenda. Drepturile de pensii reţinute, se vor plăti în luna următoare prezentării documentelor solicitate”, a mai spus Narcis Drețcanu.

La ora actuală, aproximativ 1.500 de adolescenți și tineri botoșăneni cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani beneficiază de pensii de urmași.

Deja ai votat!