În 24 de şcoli botoşănene elevii vin pe rând la cursuri

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Scenariile după care se desfăşoară activitatea didactică sunt stabilite în funcţie de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, a anunţat că, la această dată, 450 unități de învățământ îşi desfăşoară activitatea în Scenariul 1 (verde), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. În alte 24 de unităţi de învăţământ botoşănene se aplică Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Judeţul Botoşani are şi o unitate unde activitatea se desfăşoară exclusiv online (Scenariul 3 – roşu), aceasta fiind Şcoala Gimnazială 1 Dorohoi.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ„, a mai transmis Ana Maria Loghin.

 

+1 -0
se încarcă...