spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTO nouă suplimentare de posturi în învăţământul preuniversitar

O nouă suplimentare de posturi în învăţământul preuniversitar

În şedinţa de ieri, 8 octombrie, Guvernul României a aprobat suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului școlar 2020-2021, potrivit căreia numărul de posturi a fost suplimentat cu 500.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, urmare a hotărârii aprobate ieri, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, este de 286.710 de posturi.

Reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educație al elevilor, în contextul în care, noul an școlar a început în condițiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

După prima suplimentare IŞJ a primit doar 15 posturi

După prima suplimentare, cea de 500 de posturi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a primit doar 15 posturi. Din solicitările venite din partea conducerilor de şcoli au rezultat un număr de 72 de norme nedidactice de suplimentat. „După ce am finalizat toată activitatea de normare pe fiecare unitate de învăţământ, am reuşit să rezolvăm undeva la 85% dintre solicitări, în sensul în care am alocat 61 de posturi nedidactice la diferite unităţi de învăţământ”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Pe lângă cele 15 posturi repartizate de minister, alte 46 au fost asigurate prin transformarea unor posturi didactice în posturi pentru personalul nedidactic.

La această dată, în învăţământul botoşănean sunt 6.493 de angajaţi, repartizaţi după cum urmează: 4.707 de cadre didactice, 503 de cadre care fac parte din personalul didactic auxiliar (contabil, secretar, informatician, bibliotecar, laborant, administrator de patrimoniu) şi 1.283 de salariaţi din rândul personalului nedidactic (femei de serviciu, muncitori, portari,  fochişti).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...