vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTZeci de învăţători botoşăneni implicaţi în proiectul "Start lecţii online, cu AJBt!"

Zeci de învăţători botoşăneni implicaţi în proiectul „Start lecţii online, cu AJBt!”

Începând cu luna iulie 2020, Asociația Învățătorilor din Județul Botoșani (AIJBt) s-a implicat în  crearea de lecții online pentru majoritatea conținuturilor prevăzute de programele școlare în vigoare, pentru clasele învățământului primar. În proiectul „Start lecții online, cu AIJBt!”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Casa Corpului Didactic Botoșani, s-au implicat peste 60 de învățători și doi profesori de muzică.

Potrivit celor precizate de profesorul Florica Rotariu, preşedintele AIJBt, ”bibliotecă virtuală” de pe blogul AIJBt, care poate fi vizitată, gratuit, accesând linkul:  http://www.lectiionline.wordpress.com,   conține: secvențe de lecții filmate pentru predarea noilor conținuturi, cu un demers didactic interactiv, pentru următoarele trei momente ale lecției: captarea atenției, anunțarea temei și a obiectivelor și dirijarea învățării; PPT-ul suport pentru filmare, care poate fi folosit și în activitatea cu elevii; proiectul didactic pentru secvențele de lecție menționate.

Toate aceste materiale pot fi folosite de către cadrele didactice, atât în activitatea tradițională, desfășurată în clasă, cât și în activitatea online (sincron/asincron).

Filmulețele cu predarea conținuturilor noi pot fi descărcate de pe YouTube pe telefon, de către orice copil care nu are laptop sau tabletă.

Materialele postate în <biblioteca virtuală> pot fi folosite de către cadrele didactice, părinți care doresc să-și sprijine eficient copiii și chiar de către copii.

Proiectul se desfășoară în continuare, până în luna mai 2021, cu posibilitate de prelungire.

Lecțiile postate în momentul de față pe blog sunt pentru luna octombrie. Colectivul de lucru continuă să creeze lecții și vom posta și lecții pentru lunile noiembrie, decembrie, …, mai.

Invităm colegii interesați de crearea de lecții filmate să ne contacteze pe adresa proiectului: startlectiionline.aijbt@gmail,com, până pe data de 15 octombrie. Vom sprijini și vom îndruma pe orice coleg dornic să învețe să realizeze astfel de materiale și le vom posta apoi pe YouTube și pe blogul asociației!”, a transmis Florica Rotariu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...