Ajutoare suplimentate pentru crescătorii de animale

Ajutorul de stat pentru sectorul creşterii animalelor a fost majorat la 65 de milioane de lei în ultima şedinţă de Guvern.

Astfel s-a suplimentat cu 11 milioane de lei valoarea totală maximă a ajutorului de stat pentru acest an după ce Finanțele au a deblocat sumele prevăzute la rectificarea bugetului. Repartizarea sumei totale pe specii se realizează proporţional cu sumele solicitate prin cererile iniţiale anuale, pentru anul 2020, respectiv: 30 de milioane de lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine şi 35 de milioane de lei pentru speciile ovine şi caprine.

Precizăm că HG nr. 1179/2014 instituie o schemă de ajutor de stat, ce are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi a costurilor aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului. Acest ajutor este furnizat sub formă de servicii subvenţionate crescătorilor de animale din speciile taurine, bubaline, ovine, caprine, porcine şi ecvine”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Deja ai votat!