Dorohoiul se închide din cauza Covid

0

Așa cum Monitorul de Botoșani a scris încă de dimineață, municipiul Dorohoi a intrat sub restricții drastice din cauza Covid.

Municipiul Dorohoi devine astfel prima localitate din județul Botoșani unde se aplică restricții similare celor din perioada stării de urgență. Totul din cauza creșterii numărului de noi cazuri de infectare cu virusul Sars-CoV-2. Numai în ultimele 24 de ore s-au raportat 29 de locuitori ai orașului testați pozitiv. În prezent sunt monitorizate patru focare. „Am închis azi restaurante, sălile de jocuri, iar școlile intră în scenariul 3 la Dorohoi”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Decizia a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la recomandarea DSP. Asta după confirmarea a trei cazuri de infectare în Centrul de Dializă din Dorohoi, a 17 beneficiari și cinci angajați ai Centrului rezidențial „Casa Elena”, a nu mai puțin de 14 copii instituționalizați în Complexul de apartamente „Amicii”, dar și a depistării a trei cazuri de contaminare în Complexul de apartamente „Floare de Colț”, potrivit managerului DSP Botoșani.

Măsura se aplică de duminică și este valabilă 14 zile. Prefectul Dan Nechifor a precizat că dacă rata de infectare va scădea drastic în perioada de 14 zile, restricțiile ar putea fi ridicate mai repede.

În prezent, rata de infectare per mia de locuitori este de 2,74 la mia de locuitori în Dorohoi. Aceasta este mai mare cu 1,55 la mie față de acum două zile.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, 42 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

+4 -2
se încarcă...