Noi controale anti-Covid soldate cu amenzi

0

Polițiștii botoșăneni, împreună cu toate instituțiile de control, continuă activitățile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile instituite de autorități pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 și pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2. În ultimele 24 de ore, efective de poliție, jandarmi, poliție locală si poliţie de frontieră cu sprijinul specialiştilor din cadrul ISU, DSP, DSV si ITM, au organizat patru acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.

„În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 48 mijloace de transport și au fost legitimate 682 persoane. Echipele de control au depistat 50 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de peste 5.000 de lei. Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Polițiștii atrag atenția că nerespectarea măsurii de protecţie individuală de a purta masca de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile unde este obligatoriu, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Deja ai votat!