duminică, martie 26, 2023
AcasăLocalUn nou proiect Erasmus+ la Şcoala Gimnazială 1 Albeşti

Un nou proiect Erasmus+ la Şcoala Gimnazială 1 Albeşti

Școala Gimnazială 1 Albești lansează proiectul „We Are Better with STEAM”, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Erasmus+. Proiectul se desfășoară  în perioada 20 septembrie 2020 – 19 mai  2022. Școala Albeşti, în calitate de coordonator al proiectului, are ca parteneri: Prirodo-matematicheska gimnaziya „Ivan Vazov“ – Dimitrovgrad, Bulgaria; IC Falcone Borsellino –  Bardolino (VR), Italia; Reyhanli Ortaokulu – Hatay, Turcia; OOU „Dimkata Angelov Gaberot“– Kavadarci, Macedonia; Agrupamento de Escolas Júlio Dantas – Lagos, Portugalia.

Potrivit conducerii Şcolii Albeşti, proiectul are ca obiective: obținerea unor rezultate mai bune la disciplinele principale prin integrarea activităților STEAM în orele de curs; creșterea ratei de promovare la evaluarea națională; reducerea abandonului școlar timpuriu prin accelerarea procesului de învățare; sporirea calității educației și îmbogățirea ofertei școlare a unităților de învățământ participante în proiect, prin dezvoltarea de materiale didactice inovatoare bazate pe abordări interdisciplinare; îmbunătățirea nivelului lingvistic al elevilor și elaborarea de rezultate în limba engleză.

Proiectul include activități transnaționale de învățare-predare-formare, prima, destinată profesorilor, urmând să aibă în această lună în Bulgaria. Va urma o activitate cu elevii, în Macedonia, în martie 2021. Mai sunt programate trei activităţi cu elevii, după cum urmează: Italia (iunie 2021), Turcia (septembrie 2021), Portugalia (martie 2022) şi România (mai 2022).

Prin activitățile din cadrul proiectului se va organiza un mediu de învățare în care soluționarea problemelor are la bază integrarea abordărilor și instrumentelor STEAM, în care procesele au un caracter ludic, aducând mai multă ştiință, tehnologie, inginerie, artă, literatură și matematică în viețile copiilor din școală.

Se doreşte ca prin acest proiect să fie oferită cadrelor didactice posibilitatea de a împărtăși din experiența profesională, deoarece profesionalismul, creativitatea, experiența, dăruirea și dragostea față de meseria de dascăl fac din <învățători> adevărate surse de idei, reușite, soluții, exemple de bune practici”, au mai transmis iniţiatorii proiectului.

Şcoala Albeşti a încheiat un proiect Erasmus+ în aprilie 2020

Începând cu anul şcolar 2018 – 2019, Şcoala Gimnazială Albești a fost partener în proiectul Erasmus+ KA2 cu titlul ”English Language Acquisition with Blended Learning”, alături de şcolile Necmi Muammer Ortaokulu ( Turcia), Iskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi  (Turcia), Ogres Valsts Gimnazija (Letonia).

Prioritățile proiectului au fost dezvoltarea de competențe și abilități relevante și de înaltă calitate, promovarea dobândirii de competențe și abilități şi consolidarea profilului ocupației de profesor.

Din echipa de proiect au făcut parte profesorii Mihaela Chitic (manager de proiect), Mihaela Mîrza (coordonator proiect la nivelul şcolii), Anca Nicoleta Mutuzac (responsabil cu formarea continuă), Nuşa Balan (responsabil comunicare), Irina Grosu (responsabil activităţi logistice), Rodica Vieru (administrator financiar).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.4 ° C
10.6 °
7.8 °
86 %
1.3kmh
74 %
Dum
15 °
lun
15 °
mar
5 °
mie
3 °
joi
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Înconjurată de angajații entuziaști, președinta CJ arată ce a făcut ea cu mânuțele alea două.

EDITORIAL

Cunoscuta lozincă postdecembristă „Cu televizorul ați mințit poporul!” mi-a produs o mare dilemă chiar de la apariția ei. Cine sunt vinovații? Cei din spatele...

EPIGRAMA ZILEI

Amicul meu, nu-i brașovean De-aceea să-nțeleg, mi-e greu De ce docil, ca un răcan, La poala ... Tâmpei, stă  mereu! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...