Film cu Ion Sapdaru în distribuție, premiat la Moscova

0

Lungmetrajul „Berliner”, semnat de Marian Crişan, a câştigat premiul „Keen Eye” acordat de Russian Cinema Club Federation, la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului internaţional de Film de la Moscova. „Berliner” este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, cunoscut pentru „Morgen”, „Rocker” şi „Orizont”, dar şi pentru miniseria produsă de HBO România – „Valea Mută”.

„Berliner” aduce pe ecran o prietenie ciudată între un tractoriat, Viorel, dintr-un orășel de provincie, Salonta, și un politician de rang înalt din București aflat în timpul unei campanii electorale tensionate pentru Parlamentul European, Mocanu, rol jucat de Ion Sapdaru. Este o satiră despre politică, corupție și valori morale. Titlul vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara lui 1963.

Distribuţia este alcătuită din Ion Sapdaru, Ovidiu Crişan, Maria Junghietu, Sorin Cociş, Ion Ruşcuţ, George Dometi, Petre Ghimbaşan, Eugen Ţugulea şi Ioana Chiţu.

Cel mai bun film din festival a fost desemnat „A Siege Diary” (Rusia), regizat de Andrei Zaiţev, iar „In The Shadows” (Turcia), de Erdem Tepegoz, a primit premiul special al juriului.

Rishi Pelham (Marea Britanie) a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru filmul „Hilda”, în timp ce „Nocturne” (Coreea), de Gwanjo Jeong, a fost ales cel mai bun documentar.

+3 -0
se încarcă...