Rotary Club Botoşani acordă în acest an şcolar zece burse

0

Rotary Club Botoşani continuă programul prin care asigură burse unor liceeni cu rezultate deosebite la învăţătură. Generozitatea botoșănenilor prezenți la balul de caritate „Botoșaniul iubește excelența!”, organizat pe 21 februarie 2020, de către Rotary Club Botoșani și în urma căruia s-au strâns fonduri pentru susținerea proiectul bursier „Ajută un copil să învețe!”, a creat posibilitatea acordării, pentru anul școlar 2020-2021, a unui număr de zece burse.

Bursele poartă denumirea „Profesor doctor Constantin Manolache” și au drept scop  sprijinirea elevilor din învăţământul preuniversitar, de la unitățile școlare ale județului Botoșani.

Fiecare bursă are cuantumul de 6.000 de lei pe an și se va acorda în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unor premise pentru lansarea lor spre studii superioare.

Este considerat eligibil pentru a aplica la Bursa şcolară Rotary orice elev care urmează cursurile la învățământul de zi, în unitățile de învățământ din județul Botoșani, și care:

– este elev într-o unitate de învăţământ liceal din judeţul Botoşani şi are domiciliul în judeţul Botosani

– s-a remarcat la olimpiadă/concurs – faza naţională în ultimii doi ani şcolari

– are media generală a anului de studiu anterior peste 8,50.

– nu beneficiază de alte burse cu surse din mediul privat.

Dosarele pot fi depuse până pe 31 octombrie 2020, acestea urmând a fi trimise electronic, în formă scanată, la adresa office@rotarybotosani.ro.

Atribuirea burselor de studii se va face în urma unui proces de evaluare a candidaților înscriși, lista bursierilor câştigători urmând a fi publicată, în a doua parte a lunii noiembrie 2020.

Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului: www.facebook.com/RotaryBotosani.

Bursele poartă numele distinsului profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a inițiat în tainele cărților generații și generații de elevi. În memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, care vor fi acordate începând cu anul școlar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect, dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

+2 -0
se încarcă...