joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTRotary Club Botoşani acordă în acest an şcolar zece burse

Rotary Club Botoşani acordă în acest an şcolar zece burse

Rotary Club Botoşani continuă programul prin care asigură burse unor liceeni cu rezultate deosebite la învăţătură. Generozitatea botoșănenilor prezenți la balul de caritate „Botoșaniul iubește excelența!”, organizat pe 21 februarie 2020, de către Rotary Club Botoșani și în urma căruia s-au strâns fonduri pentru susținerea proiectul bursier „Ajută un copil să învețe!”, a creat posibilitatea acordării, pentru anul școlar 2020-2021, a unui număr de zece burse.

Bursele poartă denumirea „Profesor doctor Constantin Manolache” și au drept scop  sprijinirea elevilor din învăţământul preuniversitar, de la unitățile școlare ale județului Botoșani.

Fiecare bursă are cuantumul de 6.000 de lei pe an și se va acorda în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unor premise pentru lansarea lor spre studii superioare.

Este considerat eligibil pentru a aplica la Bursa şcolară Rotary orice elev care urmează cursurile la învățământul de zi, în unitățile de învățământ din județul Botoșani, și care:

– este elev într-o unitate de învăţământ liceal din judeţul Botoşani şi are domiciliul în judeţul Botosani

– s-a remarcat la olimpiadă/concurs – faza naţională în ultimii doi ani şcolari

– are media generală a anului de studiu anterior peste 8,50.

– nu beneficiază de alte burse cu surse din mediul privat.

Dosarele pot fi depuse până pe 31 octombrie 2020, acestea urmând a fi trimise electronic, în formă scanată, la adresa office@rotarybotosani.ro.

Atribuirea burselor de studii se va face în urma unui proces de evaluare a candidaților înscriși, lista bursierilor câştigători urmând a fi publicată, în a doua parte a lunii noiembrie 2020.

Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului: www.facebook.com/RotaryBotosani.

Bursele poartă numele distinsului profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a inițiat în tainele cărților generații și generații de elevi. În memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, care vor fi acordate începând cu anul școlar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect, dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...