Zeci de botoșăneni amendați în urma unor razii de amploare

0

Pe fondul numărului de cazuri de infectări înregistrate în ultimele zile, polițiștii au intensificat activitățile de prevenire și combatere a infectării cu noul coronavirus. Acțiunile au avut loc sub autoritatea Instituției Prefectului, iar controalele au loc în sistem integrat. La acestea au participat toate structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, scopul acțiunilor fiind prevenirea și combaterea răspândirii COVID – 19. Astfel, în cadrul activităților desfășurate ieri, 10 octombrie a.c., au fost angrenați 103 polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. „În ultimele 24 de ore au fost verificate 280 de persoane, 127 societăți comerciale, persoane fizice autorizate, precum și 117 de mijloace de transport. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 36.000 de lei. Dintre acestea, 60 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Reamintim faptul că pe raza municipiului Dorohoi au fost instituite noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2, care au intrat în vigoare începând de astăzi. „În această zonă sunt intensificate controalele pentru informarea populației cu privire la aceste măsuri și pentru a ne asigura ca sunt respectate hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Vă recomandăm să purtați corespunzător masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, să păstrați distanțare fizică și să respectați măsurile igienico-sanitare”, a adăugat Delia Nenișcu.

În perioada următoare, instituțiile de control vor continua acțiunile cu efective mărite, pentru conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expun dacă nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus. „Scopul forțelor de ordine nu este acela de a aplica sancțiuni, dar în cazul în care vor constata abateri de la respectarea normelor de protecție vor lua măsurile legale care se impun”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

+4 -0
se încarcă...