60 de amenzi date de polițiști din cauza Covid19

0

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, s-au făcut verificări ale măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Acestea s-au desfăşurat în zonele aglomerate, restaurante, terase dar și în mijloace de transport în comun.

La acţiune au participat peste 200 de efective de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul ISU, precum și specialiști din cadrul DSP, DSV, ITM și a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 12 acțiuni punctuale, în sistem integrat. În cadrul acestora fiind controlate 166 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 193 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat 60 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei.Recomandăm cetățenilor să respecte efortul comun depus până în acest moment și deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii virusului SarsCov 2. Ne dorim să nu fim nevoiți să aplicăm sancțiuni celor care nu înțeleg necesitatea abordării unei conduite responsabile și preventive, pentru limitarea riscului de a se infecta și de a transmite virusul persoanelor vulnerabile, cărora, acesta le-ar putea fi fatal.”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Vă amintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei la TELVERDE 0800800165.

Acțiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare.

Deja ai votat!
se încarcă...