Botoşănean despăgubit după ce un soldat american i-a distrus maşina

0

Un bărbat din Botoșani a fost despăgubit de instanță după ce un soldat american din trupele NATO a intrat cu mașina în el.

Accidentul a avut loc în iulie 2017, pe un drum național, când botoșăneanul se afla într-o coloană de mașini, iar autoturismul său a fost lovit din spate de o mașină condusă de soldatul american. Apoi, mașina botoșăneanul a ajuns într-un alt autoturism din fața sa și a ricoșat în alt autovehicol.

Cu polița CASCO a americanului, botoșăneanul ar fi primit doar puțin peste 7.000 de lei deși mașina lui era distrusă în totalitate, așa că a apelat la instanță.

Magistrații au decis ca acesta să primească 12.582 lei, contravaloarea mașinii distruse, penalități de 0,2 la sută pe zi, calculate în raport de a 40-a zi de la data deschiderii dosarului de daune şi până la data plăţii efective a plăţilor, 1.904 lei cheltuieli pentru tractarea pe platformă a autoturismului avariat şi 2.856,05 lei cheltuieli ocazionate de lipsa de posesie a autoturismului asigurat, constând în contravaloarea biletelor de transport. De asemenea, firma de asigurări va trebui să plătească inclusiv cheltuielile de judecată, de 2.841,65 lei.

Instanța din Suceava s-a pronunțat decisiv în procesul care a durat ani de zile.

+9 -0
se încarcă...