Patru bărbaţi judecaţi după ce au omorât un vecin în bătaie

0

Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a patru bărbați din comuna Corlăteni. Aceștia au fost implicați într-o încăierare de o violență rară, petrecută la mijlocul lunii iunie, în fața unui bar din localitate, în urma căreia un localnic și-a pierdut viața.

Potrivit instituției, B.V., în vârstă de 43 de ani, şi C.D.I., în vârstă de 37 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor calificat” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, iar C.N., în vârstă de 32 de ani, şi C.I.B., în vârstă de 27 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

„S-a reţinut că, în data de 17.07.2020, în jurul orei 19.00, în timp ce se aflau pe drumul public din faţa unui bar din com. Corlăteni, inc. B.V. a lovit victima L.I. peste cap cu un obiect contondent (posibil bărdiţă), după care inc. C.D.I. a lovit-o în continuare cu un obiect alungit din fier (posibil rangă sau levier), cauzându-i leziuni care au dus la decesul acesteia, în data de 20.07.2020. În aceleaşi împrejurări, inc. C.N. a lovit cu o sabie pers. văt. G.C.G. peste cap, iar inc. C.I.B. a lovit-o cu un băţ peste corp, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 10-12 zile de îngrijiri medicale. Toţi inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică prin violenţele comise”, se arată într-o informare a Parchetului.

Procurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

+4 -0
se încarcă...