vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTLiviu Axinte - "Vor să ne dea spor de Covid pentru că...

Liviu Axinte – „Vor să ne dea spor de Covid pentru că vine campania electorală”

Acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ, în actualul context epidemiologic, este privită cu scepticism de sindicaliştii din sistem. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, susţine că acesta este un subiect de campanie electorală.

Când începe campania electorală, se decide ceva pentru învăţământ. Vor să ne dea spor de Covid pentru că vine campania electorală. Nu spun că nu ar fi nevoie, dar dacă sporul încă este aşteptat de o parte a personalului medical, noi cum să credem că îl luăm? Suntem iarăşi la mijloc în disputa asta între Putere şi Opoziţie”, a spus Liviu Axinte.

Angajații din învățământ sunt sceptici că vor primi acest spor

Potrivit acestuia, angajaţii din învăţământ au fost folosiţi şi în campania pentru alegerile locale, tema fiind majorarea salarială care trebuia dată cu 1 septembrie. „Nu s-au mai găsit banii pentru a acorda majorarea salarială, deşi nu era vorba de sume foarte mari. În condiţiile ministrul Educaţiei spune că nu are nevoie de 6% din PIB pentru Educaţiei, aşa cum spune legea, la ce să ne mai aşteptăm? Suntem sceptici că vom primi acest spor”, a mai arătat Liviu Axinte.

Liderul LSI consideră că cei de la putere vor face tot ce este posibil pentru a nu acorda acest stimulent. „Dă bine ca intenţie pentru cel care vrea să ne dea, dar nu la fel de bine pentru cel care blochează. Societatea este împărţită în două categorii. Nu toţi sunt angajaţi ai statului. Sunt şi cei din domeniul privat, care nu înţeleg de ce o serie de majorări care sunt acordate în domeniul bugetar la ei nu se regăsesc. E o împărţire a societăţii în două”, a concluzionat Liviu Axinte.

Un profesor botoşănean susţine că toată această poveste nu este decât o manipulare crasă, deoarece, din moment ce guvernaţii nu au acordat majorarea salarială care era între 100  şi 300 de lei, este greu de crezut că se va acorda un stimulent de 2000 de lei.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 13 octombrie, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...