Percheziţii la Botoşani pentru permise de conducere cumpărate din Africa (video)

0

Polițiștii și procurorii au efectuat, miercuri, 41 de percheziții, în 19 județe, printre care și Botoșani, dar și în București, pentru destructurarea unei grupări infracționale, formată din cetățeni români și străini. Aceştia ar fi facilitat obținerea ilegală de permise de conducere românești, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorități din alte state. Mai mulți români și-au cumpărat cu 2.000 – 3.000 de euro permisul de conducere din Africa, apoi au venit în România și l-au preschimbat cu unul valabil echivalat de autoritățile din țara noastră.

Activitățile se desfășoară în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și în municipiul București, în cadrul unui dosar penal ce vizează implicarea mai multor persoane în obținerea ilegală de permise de conducere româneşti, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorităţi din alte state.

Acțiunea reprezintă o continuare a activității din data de 8 iulie a.c., (dată la care au fost puse în executare 61 de mandate de percheziție domiciliară și 79 de mandate de aducere), ancheta fiind inițiată, în luna martie 2020, în Ploiești și fiind apoi extinsă în mai multe județe ale țării și în municipiul București.

Deja ai votat!
se încarcă...