Bolnavii de Covid au nevoie de mai multe aparate de oxigen

Situația bolnavilor internați cu covid în județul Botoșani devine din ce în ce mai gravă. Unitățile sanitare au nevoie urgentă de aparate de oxigen pentru cei care au insuficiență respiratorie.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP), deja mai muți pacienți internați în Spitalul Județean, Spitalul TBC sau la Boli Infecțioase au nevoie de surse suplimentare de oxigen. Sursele de oxigen, existente deja, sunt vechi de zeci de ani. Acestea nu oferă debitul de oxigen de care au nevoie pacienții cu insuficiență respiratorie cauzată de covid.

“Este o situație care poate deveni critică în foarte scurt timp. Avem deja 15 pacienți în momentul de față care au nevoie de aceste concentratoare de oxigen. Sau aparate de oxigen. Acestea dau un debit mai mare de litri pe oră și ajută la oxigenarea plămânului. Se evită astfel intubarea pacientului, care este foarte traumatizantă”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Directorul DSP a făcut un apel către mediul de afaceri botoșănean, și nu numai, pentru a se încerca strângerea de fonduri și achiziția în regim de urgență, a mai multor aparate de acest fel. “Știm că mulți afaceriști din județ au fost alături de sistemul sanitar în această perioadă și ne vedem nevoiți să apelăm din nou la bunăvoința lor și a tuturor botoșănenilor” a mai spus directorul DSP.

Deja ai votat!