Au început lucrările la Corlăteni – Dimăcheni

0

Blocate mai mulți ani din cauza contestațiilor și a licitațiilor eșuate lucrările de modernizare a drumului județean Corlăteni – Dimăcheni, lung de doar 2,5 kilometri, care sunt finanțate prin PNDL II, au început zilele trecute.

Constructorul care a câștigat licitația, Vulturi, a început să lărgească, să îndrepte și să toarne balastul pe drum în vederea turnării primului strat de asfalt. De asemenea, lucrează la realizarea rigolelor și a podețelor. „Deși proiectul de modernizare a acestui drum județean a întâmpinat multe obstacole în procesul de licitație pentru atribuirea contractului, s-a ajuns în sfârșit și la momentul în care s-a deschis șantierul și se lucrează din plin. Fără îndoială, este un proiect mult așteptat de către locuitorii celor două comune și sper ca implementarea lui să aducă noi oportunități de dezvoltare a zonei”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, responsabilul cu drumurile. Acesta mai susține că reprezentanții constructorului constructorul i-au dat asigurări că vor accelera ritmul de lucru, astfel încât să se ajungă în etapa de aplicare a stratului de piatră concasată cât mai curând, pentru a putea fi lăsat sub trafic.

Valoarea contractului de modernizare a DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni, este de 6,57 milioane lei, iar termenul de execuție este de opt luni.

Deja ai votat!
se încarcă...