Preotul Constantin Muha condus pe ultimul drum de ÎPS Teofan şi sute de oameni (video)

Extrem de iubit de întreaga comunitate din Dorohoi, părintele Constantin Muha este condus pe ultimul drum sâmbătă la amiază. Preotul a murit la Iaşi, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Alături de familia îndurerată, la slujbă participă şi ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de şase preoţi.

Trupul neînsufleţit al părintelui profesor Constantin Muha a ajuns vineri seară la Dorohoi. O maşină mortuară specială a ajuns în Dorohoi, venind de la Iaşi, în jurul orei 18.00. De la intrarea în municipiu, vehiculul mortuar a fost preluat de două autospeciale, ale poliţiei şi jandarmeriei din Dorohoi şi condus până la spitalul dorohoian, unde sicriul a fost depus la morgă. La depunerea sicriului, la morga spitalului, au avut acces doar membrii familiei, în ciuda dorinţei credincioşilor.

Aceştia se aşteptau ca sicriul să fie depus pe catafalcul ridicat în curtea Bisericii “Sfânta Vineri”, de pe Bulevardul Victoriei, unde părintele a slujit.

Sâmbătă dimineaţă, sicriul sigilat a fost dus la biserică pe umeri de opt preoţi, îmbrăcaţi în combinezoane speciale de protecţie împotriva Covid19. Acesta a fost depus pe un catafalc în curtea bisericii. În jurul acestuia s-au adunat peste o mie de dorohoieni. Aceştia doresc să îşi ia rămas bun de la cel care le-a marcat, într-un fel sau altul vieţile.

Părintele Constantin Muha va fi îngropat într-un mormânt făcut chiar la intrarea în curtea Bisericii “Sfânta Vineri”, pe partea dreaptă.

Dumnezeu să îl odihnească!

Foto: Dorohoi, Dorohoi

Imagini video de la slujbă puteţi urmări aici: https://www.facebook.com/watch/?v=4623533981052872

Deja ai votat!