Restricţii pentru botoşăneni din cauza Covid19 (document)

0

Municipiul Botoșani a trecut sâmbătă pragul critic de 1,5 cazuri de Covid la 1.000 de locuitori și, pentru prima dată de la ieșirea din Starea de Urgență, vor exista noi restricții. Acestea vor fi valabile doar în municipiul Botoşani, după ce au fost impuse şi la Dorohoi.

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus crește, în continuare, în județul Botoșani. Astfel, astăzi, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat 44 de noi îmbolnăviri.

De la debutul pandemiei până în prezent au fost înregistrate 2.167 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, 1.280 dintre pacienți fiind vindecați.

De asemenea, în județul Botoșani au fost înregistrate 121 de decese provocate de Covid.

Sâmbătă la amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o serie de măsuri restrictive care se vor aplica imediat.

Astfel, accesul publicului în sălile de cinema sau spectacole va fi redus de la 50% din capacitatea sălii la 30%. Concertele în aer liber vor fi interzise pe perioada cât incidenţa va depăşi 1,5 la mia de locuitori.

Restaurantele, barurile şi cafenelele vor reduce capacitatea interioară pentru clienţi de la 50% la 30%

Localurile cu jocuri de noroc vor reduce activitatea de la 50% la 30%.

Piscinele interioare, locurile de joacă şi sălile de jocuri vor fi închise.

Se interzice organizarea nunţilor, botezurilor, meselor festive şi cumătriilor, în spaţii închise sau deschise.

Se interzic grupurile mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii pe pietonale sau în zonele de promenadă.

Se permit, în schimb, mitinguri sau demonstraţii cu maxim 100 de persoane, distanţate una de alta şi cu mască şi dezinfectant.

De asemenea, în campania electorală este obligatorie purtarea măştii, triajul epidemiologic şi distanţarea socială.

Hotararea nr. 79 din 15.10.2020 CJSU BT

Deja ai votat!
se încarcă...